donderdag 28 april 2011

Vogeltjes & hoesjes haken

En toen was het ineens weer de vierde les. De weken zijn weer voorbij gevlogen! Echt, het lijkt alsof de Haakbrigade er altijd al is geweest, terwijl we nog maar twee maanden bezig zijn. En dat is voor een groot deel te danken aan de meiden: jullie doen zo ontzettend goed je best! Aan het einde van de avond zijn we altijd vol trots: het is zo bijzonder, leuk én gezellig om jullie te leren haken!


Kijk nou hier: het hoesje voor het notitieboekje van Anouk is klaar! Helemaal zelf gehaakt, in elkaar gezet en versierd met een picot-randje. Daar word je toch even stil van?


Of Lotte, die voor het eerst vasten haakt. Na goed geoefend te hebben op de kettingsteek, was het tijd om eens een vaste te proberen. Maar dat is dan nog best wel een gedoe. Hoe houd je ook al weer die draad vast? En waar moet je die haaknaald ook alweer insteken? Daarom vieren we altijd een eerste vaste met een klein applausje.


Ook Hannah en Joshie zijn deze week ook begonnen met vasten haken. Eerst een proeflapje, om lekker fouten te maken en te oefenen, en daarna een hoesje voor een geheim bewaardoosje? Hoewel, misschien moet Joshie alvast nadenken over een volgende project, want met haar snelheid is het doosje snel klaar!


Zo leuk om te zien dat Rosalie, Cathelijne en Chloé steeds beter gaan haken. Niet te los, niet te strak. Af en toe even tellen of je nog het goede aantal steken hebt...
Rosalie is al een flink eind op weg met haar hoesje voor het notitieboekje - volhouden! Hij wordt echt heel erg leuk! - en Cathelijne haakt ook stevig door. We hebben haar niet één keer "O nee, er is iets vreselijks gebeurd!" horen zeggen! Zoiets moet je gewoon belonen, toch? Daarom kreeg Cathelijne aan het einde van de avond het 'bloemetje van de week'.
Chloé en Anouk zijn alvast begonnen met een simpel rondje, waarmee ze straks een heus vogeltje kunnen maken. Kijk maar hieronder naar de voorbeelden die Oukje en ik hebben gemaakt. Tip: maak er een paar en hang ze gezellig samen aan een tak!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...