vrijdag 15 april 2011

Haken is tellen

Afgelopen woensdag 13 april was de hele Haakbrigade weer paraat: alle acht de dames stonden te trappelen om verder te haken aan hun projecten. We hadden zelfs een gastlid: Michelle kwam een keer kijken en sfeer proeven.Terwijl de ene helft van de tafel zich onder de bezielende leiding van Oukje zette aan de kettingen, gingen de anderen verder met hun vasten-project. Maar niet voordat we eerst... leren tellen!

1, 2, 3, 4... Hoe suf is tellen? Maar toch moet je het doen. Alleen op die manier kun je voorkomen dat je scheve lapjes (of bloemtjes of rondjes) haakt. Want dat is pas echt frustrerend: doe je helemaal je best op de vasten - goed in het gat, niet te strak - blijkt ineens dat je rechte lapje meer op een rokje gaat lijken!

Daarom begonnen we afgelopen woensdag met leren tellen. Hoe herken je een vaste? En waarom mag je niet in die keerlosse haken? Alles was lekker handig uitgelegd op een A4'tje met handige tekeningetjes, aangevuld met wat quizvragen. Daarna snel aan de slag! En zowaar: er ontstonden ineens mooie rechte lapjes. Hoera!


En moet je nou toch eens zien wat voor leuke dingen je kunt haken van rechte lapjes! Anouk verraste ons met deze superschattige dekentjes voor haar Lala Loopsies (volgens mij schrijf je het zo? Mocht je het anders schrijven laat dan een reactie achter ;-)


1 opmerking:

arianne zei

Niet Lala Loopsie (het is geen Teletubbie ;-)) maar Lalaloopsy moet het zijn! Het zijn inderdaad leuke poppetjes, ze zien er schattig uit. Ook bijzonder dat ze gemaakt worden van restjes stof - daar houd ik wel van. De site ziet er ook leuk uit: www.lalaloopsy.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...