woensdag 6 april 2011

Kettingen haken en vasten oefenen

Wat een avond! Maar liefst acht meiden hebben vanavond weer enthousiast gehaakt. Rosalie, Cathelijne, ChloƩ, Anouk en Floor konden meteen aan de slag. Ze zijn nu allemaal begonnen aan hun vasten-project: een hoesje voor een notitieboekje of een klein bewaardoosje.

Stuk voor stuk doen de meiden het heel erg goed, hoewel het ingewikkeld blijft om een recht lapje te haken ;-). Hoe kan dat toch dat je dan ineens schuin gaat? Daarom gaan we volgende week oefenen met steken tellen. Dat klinkt suf - en dat is het soms ook - maar het zorgt er wel voor dat je mooie rechte lapjes krijgt. En... als we bloemetjes willen haken dan is tellen erg belangrijk!

Voor Lotte, Joshie en Hannah was het de eerste keer dat ze meededen met de HaakBrigade. Ze hebben deze avond een enorm goede start gemaakt. Stap voor stap heeft Oukje uitgelegd hoe je de kettingsteek haakt: eerst een opzetlus maken. de haaknaald er door heen, en dan met de haaknaald de lange draad door de lus halen. Dat klinkt dan misschien makkelijk, als je het zelf moet doen is het nog best wel even lastig!
 
We zijn benieuwd hoe het deze week thuis gaat. Wie weet krijgen we volgende week allemaal gehaakte kettingen te zien. Tip: als je al heel veel slierten hebt gehaakt met de kettingsteek, en je wel eens wat anders wil doen, probeer dan eens een ketting te maken met twee of met drie draden. Dat ziet er echt heel erg leuk uit!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...