woensdag 11 september 2013

Slinger van cupcakes

O, wat houden we toch van vlaggetjeslijnen en slingers. Je maakt ze supersnel én ze bieden een soort van instant vrolijkheid. Fascinerend toch: het maakt niet uit wat je haakt - granny squares, driehoekjes, doily's - zo gauw je er meerdere aan een touwtje hangt (liefst in verschillende kleuren) dan ontstaat er als vanzelf een onweerstaanbare slinger.

Een slinger die het altijd goed doet is dit cupcake-exemplaar. Tijdens de Bloemendaalse Jaarmarkt wilden heel veel mensen hem wel kopen, maar helaas, dit is ons privé-exemplaar. Maar dan haak je hem toch gewoon zelf?

 
Het patroon van de cupcake komt uit Crochet Goodies for Fashion Foodies. 20 Yummy Treats to Wear, van Twinkie Chan. Deze Japanse haakster (laat je niet afschrikken door haar hysterische haar) maakte van de cupcakes een lange sjaal. Wij maakten er een slinger van.


Het boek is bij BOL te koop voor slechts €10,49 (Let wel, in het Engels!). Daarvoor krijg je dan het patroon van de cupcake en heel veel ander gehaakt lekkers, zoals een sjaal van bacon & eggs, rode grapefruit, sushi, popcorn, handschoenen van aardbeien of een chocolate cupcake-hoedje.
Maak er een leuke sjaal van, of doe zoals wij: haak een slinger!

Hieronder nog de inhoudsopgave; wat een hoop lekkers! Honger gekregen naar nog meer haakbare zoetigheid? Hier vindt je nog meer lekkere boeken.

1 opmerking:

swissdebbie zei

Heb het patroon gevonden, enjoy!

http://www.rocknrollbride.com/2011/03/how-to-crochet-your-own-cupcake-garland-diy-tutorial-by-twinkie-chan-giveaway/

swissdebbie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...