zondag 1 september 2013

Nieuwe videotutorial: haak een vrolijk vlaggetje of slinger

We vieren een feestje! Ongemerkt - we hadden het wat druk met de Mollie Makes winactie - zijn we zomaar op Facebook de 3000 likes gepasseerd!
Wow, nog geen jaar geleden stonden we op ergens rond de 300. Wat is er veel gebeurd in de tussentijd! Dank jullie wel allemaal voor jullie likes, meeleven en lieve reacties in het afgelopen jaar... (de muziek zwelt aan)... Deze is voor jullie!

Waar feest is daar zijn slingers. Zelfgehaakte natuurlijk! Omdat we weer eens wat anders wilden proberen, hebben we wat nieuws bedacht: het filet vlaggetje. Omdat een vlaggetjeslijn of slinger zo fijn de boel opvrolijkt! Snel beginnen met haken dus om de eerste tekenen van de herfst (die er straks onvermijdelijk aankomt) te kunnen bestrijden.Het filet vlaggetje kwam tot ons toen we onszelf eindelijk weer eens de tijd gunden om door een van onze retro haakboeken heen te bladeren. Steevast blijft ons oog hangen op de pagina's met filet haakwerk. Niet dat we per se zelf zo'n filet gordijntje voor het keukenraam willen, of onszelf in zo'n filet jurkje zien, maar het is de techniek die fascineert. Die biedt zoveel mogelijkheden!

***Plop!***

En toen was ineens daar het idee. Het moet een vlag worden! Want dan kun je die openingen opvullen door er bijvoorbeeld draden doorheen te weven, of door erop te borduren.

Filet haken blijkt bijster eenvoudig te zijn. Zelfs voor beginnende hakers is dit patroon heel goed te doen. In deze Haakbrigade-videotutorial leggen we je stap-voor-stap uit hoe je je eigen vlaggetje of slinger haakt.
Verras jezelf en anderen met deze originele kleurrijke gehaakte (filet) vlag!

PS: Vind je deze video leuk? Laat dan een reactie achter op Youtube. Onze dank is groot!

3 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een leuke slinger en een geweldig filmpje. Duidelijk en super leuk om naar te kijken. Complimenten!

Kerstin zei

Zo'n simpel idee, dat ik daar zelf niet op kwam. Jullie gelukkig wel :)

miekequilt zei

Ik heb een vraag: beginnen jullie met de draad van de buitenkant van een knot of met de draad van binnenuit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...