maandag 26 september 2016

Zomer-haak-project van Oukje

Nu de herfst echt begint denken we nog even met plezier (en een klein beetje heimwee) terug aan onze zomervakantie. Net voor de zomervakantie begon, zaten wij (Oukje en Arianne) in het zonnetje te brainstormen over onze zomerhaakprojecten: wat gaan we haken tijdens de zomervakantie? Beiden bedachten we een haakproject. We spraken af het eindresultaat na de zomer niet alleen met elkaar, maar ook met jullie te delen.

Vandaag trapt Oukje af. Zij ging al hakend met de caravan naar de Vogezen ging en had aansluitend een fantastische wandelweek in de Zwitserse bergen. Later deze week vertelt Arianne over haar project; wat haakte zij in Zweden?

Oukje:
Ik kan niet anders zeggen dat het een super vakantie is geweest! Badminton, dubbel patience, Rummikub, gezellig kletsen en heel veel wandelen - het waren heerlijke en dagelijks terugkerende vakantie rituelen. En als mijn kinderen dan achter een Donald Duckje verdwenen, pakte ik steevast en met veel plezier mijn haakwerkje weer op. Want op vakantie gaan zonder haakwerkje... dat kan natuurlijk niet ;-)!

Het plan (en patroon) ontstond al voor de vakantie. Het moest een gordijntje worden voor onze nieuwe, vintage Kip caravan. Net aangeschaft via Marktplaats, nadat ons oude Kipje helaas bij een stallingsbrand volkomen verloren is gegaan. Mét de hele inboedel. Nu is onze nieuwe Kip minstens net zo fijn als de oude, maar 'zij' mistte toch nog wel een persoonlijke touch. Een filet gordijntje met een kip (ondergetekende), een haan (mijn man) en twee kuikentjes (mijn lieve dochters) leek mij wel heel erg toepasselijk ;-). Toen ik Arianne over mijn plan vertelde en zij het gekscherend een 'Kipfiletje' noemde, was het helemaal duidelijk: een beter project voor op vakantie kon ik niet verzinnen!

Dus hop; katoen en garen in de koffer. En (toen we eenmaal goed en wel in de Vogezen waren geïnstalleerd) er weer uit. Na één week was het gordijntje al af en kon ik 'm ophangen in onze caravan, waar we er hopelijk nog héél lang van kunnen genieten. Volgend jaar gaan we waarschijnlijk weer op pad met Kipje2. Kan me er nu al ontzettend op verheugen! En laten er nog drie andere ramen in zitten ;-).

Zomer-haak-project van Oukje:
Het Kipfiletje!


Met het kipfilet idee daar, moest ik natuurlijk nog wel een leuk patroon vinden. 
Gelukkig (lang leve Pinterest!) was deze snel gevonden. Helaas bleek bij het printen 
alles nogal onscherp en vaag te zijn, waardoor het patroon niet goed leesbaar was.Er zat dus niet anders op. Met veel tel (en gum)werk heb ik het patroon overgenomen 
op ruitjespapier. En tegelijkertijd ietsjes (qua formaat en afbeelding) aangepast.In de kringloopwinkel vond ik (voor maar 30 cent!) een super handige tekenhaak. 
Ideaal om een toer af te tekenen als ik die af had! Die moest dus ook mee op vakantie ;-).
Mooi plekje voor onze Kip caravan gezocht en haken maar...Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk zonnetje werden de eerste 
toeren gehaakt. Wel goed blijven concentreren en tellen, want één of twee keer ging ik mis. 
Daar kwam ik dan de volgende toer achter en moest ik weer wat uithalen ;-(Op het laatst had ik nog een ander klein probleempje: mijn meegenomen garen 
bleek net niet genoeg te zijn om het gordijntje helemaal mee af te haken. Gelukkig was 
er een prachtige wolwinkel in de buurt, waar ik nog wat nieuwe bolletjes kon kopen. 
Qua dikte en kleur niet helemaal 100 % hetzelfde, maar zeker goed genoeg!Alle toeren doorgestreept. 
Dat betekent dat het gordijntje klaar is!Voor...en na!En ook van binnenuit werkt het goed. Alleen nog even een 
stokje door de onderkant rijgen en dan ben ik helemaal tevreden!

------

Heb jij ook wel eens een filet gordijntje gehaakt? Leuk als je ons (via Facebook
wilt vertellen hoe je dat vond. Wij zijn zeer benieuwd! Ook naar een eventuele foto ;-).

Ben je nog niet bekend met filet haken, maar lijkt het je wel wat? Kijk dan eens hier of hier.
Op deze sites wordt de de basis prima uitgelegd. En als je die eenmaal onder de knie hebt kun je (met behulp van ruitjespapier en wat creativiteit) zelf allerlei leuke, eigen patroontjes/ontwerpen maken! 

Maar ook op Pinterest vind je vele leuke filetpatronen. 
Kijk bijvoorbeeld maar eens op 'Filet Crochet' of 'Filet Haakpatronen'.

Heel veel plezier en succes!
Oukje.


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...