maandag 1 oktober 2012

Zpagetti, XL draad of textieldraad maken

De meiden van de HaakBrigade haken graag met zpagetti: de dikke textieldraden waarmee je quick en dirty de meest prachtige poefjes (wat is eigenlijk het meervoud van poef? Poeven?) en tassen in elkaar haakt. Bij het woord zpagetti klimmen wij direct op ons stokpaardje, en vertellen we dat je net zo makkelijk die prachtige zpagetti zelf kunt maken. Dat vinden de meeste maar moeilijk te geloven... Echt? Helemaal? Zelf? Maken?

Zelf textieldraad maken is helemaal niet ingewikkeld. Het enige wat je er voor nodig hebt is heel veel oude t-shirten en een schaar. Meer niet. En een fijne dosis goede moed & doorzettingsvermogen. Bijkomend voordeel: het is een prima manier om je oude shirts een nieuwe bestemming te geven. Inderdaad, daar hebben we het andere stokpaardje al: hergebruik!

Op YouTube staan massa's tutorials en DIY's over het maken van textieldraad. Zoek maar eens op YouTube op 't-shirt yarn' of 'recycled shirt' of 't-rope' en de doe-het-zelf-video's vliegen je om de oren. Hier een handige manier om snel te knippen:


Geen tijd of gewoon lui? Ook prima. Leef je dan heerlijk uit in de winkel van Hoooked. Dit zijn de dames die zpagetti hebben bedacht). Enige nadeel aan die prachtige klossen Zpagetti is dat ze nogal prijzig zijn. Of beter gezegd: prijzig waren...! Want voor een klos met 120 meter draad betaal je tegenwoordig zo'n € 8,95. Blijkbaar heeft de concurrentie van de Hema en het Kruidvat ervoor gezorgd dat ze in prijs zijn gedaald?
 Want bij de Hema koop je tegenwoordig (alleen online, dat dan weer wel) textielgaren in vier kleuren voor € 8,50. En bij het Kruidvat stonden recent de schappen vol met klossen 'XL draad' voor € 6,95. (Deze aanbieding is inmiddels verlopen, maar als je geluk hebt tref je misschien nog wat voorraad in de winkels).

Wat je ook kiest, er zijn massa's leuke dingen te maken. Zoals deze prachtige groene tas van CraftPassion.... die staat bij deze op onze TO DO-lijst.


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...