dinsdag 24 mei 2011

Tassen van Zpaghetti en meer

Oeps, dit verslag is een beetje laat; morgen is alweer een nieuwe Haakbrigade-avond. Maar de foto's van afgelopen woensdag zijn zo ontzetten leuk dat we jullie die niet willen onthouden. Ook deze keer werden Oukje en ik weer helemaal verrast door allemaal mooie haakcreaties! Moet je zien:


Een superleuke schoudertas gehaakt van Zpaghetti door Hannah.


En nog een Zpaghetti-tas gemaakt door Cathelijne. Wow!


En deze vrolijke regenboog-vogel is van ons multitalent Anouk. Zie je het gehaakte bloemetje aan haar tas? Echt, ze draait haar hand er niet voor om!


Joshi begon de avond met twee rondjes, gehaakt in twee kleuren wol! Knap, want dat hadden we haar nog niet uitgelegd. Ze heeft helemaal zelf bedacht hoe dat moest.


En ze ging aan het einde van de avond naar huis met twee prachtige vogels. Zijn het geen schatjes? (Ze lijken wel verliefd op elkaar, die vogels dan.)


Michelle ging druk aan de slag met haar kettingen in de kettingsteek. Alleen zo vervelend, die draden gaan steeds in de war! Toen we eindelijk die enorme kluwen wol hadden ontward, bedachten we een superoplossing: de bolletjes wol passen precies in een kopje! Knappe meid die er nu nog een knoop in krijgt!


Zie hier het eindresultaat: een stoere ketting, versierd met kralen. Helemaal zelf gehaakt en gemaakt en daarna aan elkaar geknoopt. Wij zijn trots!Cathelijne waagt een nieuwe poging om een omslag te haken voor haar notitieboekje. Dat moet lukken deze keer! We hebben er alle vertrouwen in dat dat helemaal goed komt.


Als Hannah geen lol aan het trappen is (zie foto hieronder) kan ze ook heel geconcentreerd haken. Hier zie je haar haken aan het notitieboekhoesje.


Lotte legt helemaal vrolijk de laatste hand aan haar lucifers-opbergdoosje. Nog even doorhaken, en dan...


... is het doosje klaar. Wat een beauty! De blauwe bloem maakt het helemaal af.


Ondertussen zijn Rosa en Jytte klaar met hun ketting (kijk maar om hun nek). Ze kunnen niet wachten totdat ze mogen beginnen met het haken van vasten. Met vastberaden blik storten ze zich op hun eerste haakwerk met de vasten-steek. Wat een tempo, wat een inzet! 


En dan Anouk en Rosalie. Die kregen privéles van Oukje in het haken van hun eerste bloemetjes. Een lange gekoesterde wens gaat in vervulling, want op de allereerste Haakbrigade-avond was het de eerste vraag die zij stelden: "Wanneer gaan we bloemetjes haken?". Zonder al te veel problemen haken deze meiden - alsof ze nooit anders hebben gedaan - hun eerste bloemetjes. Dat wordt vast een prachtige bloemenslinger!


Moe maar voldaan, met lichte tegenzin omdat het alweer tijd is, pakken de meiden hun haaknaalden en wolletjes weer in. Tot morgenavond!

1 opmerking:

Awkwardel zei

Wat ontzettend leuk met die kinderen! Echt, super. Ik ben ook begonnen met zpagetti. Toen ik 't voor het eerst hoorde dacht ik aan dat spaghetti. Haha:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...