vrijdag 22 april 2011

Haakbrigade in 8 foto's

Wat was het weer gezellig afgelopen woensdag 20 april! Lekker kletsen, thee, koekjes... en oja, haken! Tussen alle verhalen door hebben de meiden hard gewerkt. Omdat één foto meer zegt dan duizend woorden dit keer een foto-verslag van de avond. Chloé en Floor, we hopen dat jullie er volgende week er gewoon weer bij kunnen zijn!Gelukkig was Oukje van de week nog naar De Tuinen geweest voor een nieuwe voorraad Prinsessen-thee. Gemiddeld gaan er op een avond vier volle theepotten doorheen. Behalve dat Oukje en Arianne goed kunnen haken, zijn ze inmiddels ook volleerde theeschenkers.


Trots showen Cathelijne, Anouk en Rosalie hun vorderingen. Anouk is bijna klaar met haar hoesje voor het notitieboekje en Rosalie is al een eind op weg! Cathelijne laat haar notitieboekje zonder omslag zien. Volgens eigen zeggen is ze nog niet ver genoeg om iets op de foto te laten zien. Dat valt wel mee blijkt later. Maar ja, toen was de foto al genomen.Veel meiden hebben inmiddels al best wel snel leren haken. Verder oefenen we verder met steken tellen (om te voorkomen dat je scheef haakt) en ook om soms ietsjes losser te haken. Als je te hard aan de draad trekt, krijg je een hele dichte steek. Op zich is dat niet erg - sommigen vinden dat juist mooier - maar het is wel meer gedoe om je haaknaald goed in de steek te steken.
 

Hannah en Lotte beginnen de avond met een stuk of drie gehaakte slierten, gemaakt met de kettingsteek. Aan de eind van de avond verlaten ze trots de haakzolder met een stoere ketting, prachtig versierd met pompoms en kralen.
Voor Lotte is het een extra uitdaging om van twee rechtshandige hakers met links te leren haken! Maar we hebben een truc ontdekt: als we tegenover haar gaan zitten (in plaats van naast haar) kunnen we het goed voordoen.


Na zeven keer Haakbrigade zijn we er aan gewend: Cathelijne die de situatie vaak erger inschat dan hij is. De zin "O nee, er is iets verschrikkelijks gebeurd! Help!' is inmiddels het dé kreet van de avond geworden. Oja, en wist je dat haken met een zonnebril best makkelijk gaat? :-)Terwijl Joshie haar pompom goed doet, legt Oukje de laatste hand aan de ketting. Of eigenlijk haar tweede ketting, want ze had er al eentje af. Niet te geloven, deze dame haakt alsof ze nooit anders heeft gedaan. Volgende week daarom snel beginnen met vasten oefenen!

 
De avond wordt feestelijk afgesloten met een kleine ceremonie: een (gehaakt) bloemetje voor Lotte, omdat ze zo vol overgave heeft zitten haken, en een vrolijk gekleurd eierwarmertje voor iedereen om te vieren dat het bijna Pasen is. Fijne Paasdagen allemaal, en tot volgende week!Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...