maandag 6 juli 2015

Nog meer gehaakte afscheidscadeautjes voor school (deel 2)

Een hectisch weekje, en dat was het! Het afscheid van groep 8 en het uitzwaaien, een meester- en juffendag, met de klas naar de speeltuin en het afscheid van de klas... oja, en nog een klassenborrel in het park om de zomer in te luiden. Maar nu bij ons de zomervakantie officieel is losgebarsten en we stiekem de vakantiespullen al aan het uitzoeken zijn, laten we nog even zien wat we de afgelopen dagen nog meer hebben gehaakt.  

GEHAAKT HOESJE VOOR EEN MOK

Voor juf Audrey, juf Annemarie en juf Leontien kochten we een mok en haakten daar een praktisch hoesje omheen. Er zijn online leuke varianten te vinden, zoals deze, deze of deze, maar uiteindelijk is het dit patroontje geworden. Mooi én lekker snel, een ideale combinatie als je op de woensdag nog iets voor het afscheid op donderdag moet haken. 

Het steekje ziet er dan misschien wat ingewikkeld uit, maar het is echt heel eenvoudig. Leuk voor beginners of kinderen, want het patroon bestaat alleen uit een vaste en een stokje. Even afwerken met een leuk knoopje en klaar is het hoesje. 

Gebruik een lekker neonkleurtje om de knoop vast te zetten
en ineens is de gehaakte beker een stuk stoerder.
 

Hang er tot slot nog een theezakje in. Wij vonden in de kast nog een pakje rustgevende thee, dat vonden we wel toepassend. Zelf op zoek naar patrooninspiratie? Google maar eens op 'crochet mug cosy' of 'crochet mug hug' en je vindt massa's patronen.

 

GEHAAKTE KEIEN & KIEZELS


Tot slot haakten we ook nog deze stenen. Want soms MOET je aan het einde van een schooljaar een bepaalde leerkracht vertellen dat hij/zij gewoon echt keigoed in zijn/haar vak is. Of zoals de Engelsen zouden zeggen: you rock! 

Haak de eerste toeren 2 tot 4 toeren van een willekeurige doily (op Pinterest vind je hiervan genoeg gratis patronen) en verzin zelf een paar steken om het geheel om de steen mee vast te maken. Het kan ook heel fijn en rustgevend zijn om wat te freewheelen met verschillende steekjes. Gewoon beginnen met een magische cirkel met 6 vasten en dan maar te zien waar je uitkomt. Het resultaat is vaak verrassend leuk. Nadat we vorig jaar al een keer stenen omhaakten tot supersimpele tafelkleedhanger, maakte Oukje deze prachtige keien, afkomstig uit een pittoresk meanderend Engels beekje. 

Maak meerdere gehaakte stenen en je hebt een mini-tentoonstelling.
Ook leuk als vakantie souvenir!


In plaats van een kei of flinke steen kun je ook kleine kiezels omhaken tot een ketting. Zoals het onderstaande kettinkje dat Arianne maakte voor juf Marjo. Zorg ervoor dat het steentje zo plat mogelijk is, anders wordt het snel te zwaar (dan wordt het een molensteen om hun nek en dat is nu net niet de boodschap die je ze mee wilt geven.)

Zo'n kettinkje haak je met je allerdunste haaknaald (nr. 1 of nr. 1,5) en een héél dun draadje (bijvoorbeeld Durable borduur- en haakkatoen). Een beetje gepriegel, maar het geeft wel een heel leuk en origineel resultaat!


Iedereen een hele fijne zomervakantie! Enne... vergeet af en toe ook niet om iets leuks voor jezelf te haken! Heel veel plezier en succes, Oukje en Arianne

 Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!

2 opmerkingen:

Studio Wien-art zei

Wat een leuk idee zo'n kettinkje. Geeft weer inspiratie!

miekequilt zei

Die keien zijn leuk. Bedankt voor de tip!
Fijne vakantie gewenst!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...