maandag 28 oktober 2013

DOE MEE met de Haakbrigade Ruilactie

Na al die commotie, verhitte discussies en petities rondom Sinterklaas en zijn Pieten de afgelopen maand, vinden wij het nu hoog tijd voor een positieve actie. Een actie waarvan je vrolijk wordt en waarmee je een ander een blij gevoel geeft! Mooi meegenomen dat het Sinterklaas ook een beetje helpt in drukke tijden. Dus bedachten we de: 

 
Het idee is bijzonder simpel, maar o zo fijn. Haak een klein cadeautje - zo'n leuk hebbedingetje. Niet te zwaar en niet te groot, zodat het nog te versturen is voor twee postzegels. Stuur het naar ons op en wij zorgen ervoor dat alle gehaakte cadeautjes onderling worden geruild. Jij ontvangt dan - nog op tijd voor Pakjesavond ofwel 5 december - een vrolijke gehaakte verrassing (dus gemaakt door iemand anders) per post. Door ons mooi ingepakt én voorzien van gedicht. Een lief cadeautje voor jezelf!
 

Maak iets liefs, iets moois voor een ander. Iedereen heeft wel zo'n patroontje wat in het standaard repertoire zit, wat je al duizend keer gehaakt hebt, maar wat leuk blijft om te maken én om te krijgen... De mogelijkheden zijn legio. Denk: sleutelhangers, applicaties, gehaakte letters of iets anders moois voor aan de muur of (alvast) voor in de Kerstboom.

Even geen inspiratie? Kijk dan eens op Ravelry (bijvoorbeeld bij accessoires) of op de foto hieronder. En, houd onze Facebook-pagina in de gaten! Hier zullen we leuke ideetjes posten en geven we een blik achter de schermen.


ZO DOE JE MEE - DE SPELREGELS


1. Haak iets voor een ander. Je haaksel mag niet zwaarder zijn dan 50 gram (zodat het nog verstuurd kan worden met twee postzegels) en niet hoger zijn dan 3 cm (anders past het niet meer door de brievenbus).

2. Wacht niet te lang: om alles op tijd te ruilen, moet je haakwerk bij ons binnen zijn vóór zaterdag 30 november 2013.

2. Stop in de envelop/verpakking - behalve het gehaakte cadeautje - óók een (dubbelgevouwen) enveloppe met je naam en adres én twee postzegels. Zo kunnen wij je een ruilcadeautje terugsturen.

3. Stuur de envelop (voldoende gefrankeerd) naar:

De Daalse Lente
t.a.v. De Haakbrigade
Bloemendaalseweg 37-39
2061 CB Bloemendaal 

4. Zet je schoen klaar bij de schoorsteen, zing vast een lied en wacht af....

Kleine lettertjes: we kunnen helaas niet verantwoordelijk zijn voor zoekgeraakte post met haakwerk. Dat geldt ook voor inzendingen zonder adres en/of postzegels. 

Deze actie wordt pas echt leuk als er veel mensen meedoen. Heel veel mensen.
Dus: pak de haaknaald op; haak met ons mee en deel het 'actie-bericht' op Facebook.

2 opmerkingen:

Margaret zei

Leuke actie. Ik ga eens even nadenken wat leuk is om te maken en te geven.

Groetjes, Margaret

Esther zei

Er is ook nog wat van mij onderweg. Hopelijk ontvangen jullie dat (over)morgen! Bedankt voor de leuke actie!

Groeten van Esther

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...