zondag 21 april 2013

Tip: speldje meehaken

Een van onze Facebook-volgers deed ons een supertip van de hand. Zij opperde dat je tijdens het maken van het inmiddels overbekende kroontje tegelijk heel goed het speldje mee kunt haken. Dat scheelt weer tijd, want zo hoef je niet bij het afwerken ook nog eens het speldje handmatig vast te naaien.
Blijkbaar is het niet voor iedereen duidelijk hoe je het speldje mee moet haken; we kregen er veel vragen over. Daarom een bescheiden fototutorial om iedereen wat verder op weg te helpen.
Veel plezier met het haken van de laatste kroontjes!

Haak volgens patroon, tot en met toer 2. Haak aan het begin van de toer 2 vasten (zie foto). Pak het (veiligheids)speldje. 
Houd het speldje tegen de achterkant, de 'vaste' kant gelijk met de bovenkant van het haakwerk (de zijde waarmee je het speldje opent wijst dus naar beneden). Maak nu de volgende vaste: steek je de haaknaald door de steek én het speldje heen.

Op de foto hebben zijn er 2 vasten door het speldje heen gehaakt. Haak in totaal 5 vasten door het speldje heen. (Gebruik je een kleinere of grotere veiligheidsspeld, pas dan dit aantal aan. Zorg er wel voor dat het speldje goed in het midden zit; anders gaat hij scheef hangen.)
Haak tot slot nog 2 vasten zoals je gewend bent. Zie daar: het speldje is nu stevig meegehaakt. Klaar voor gebruik! Haak nu de rest van het kroontje verder volgens patroon.


Vind je deze fototip handig? Like ons dan op Facebook, zodat je automatisch 
op de hoogte wordt gehouden van al onze andere haakpatronen, tips en activiteiten!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...