zaterdag 13 april 2013

Nog een gratis patroon: de gouden koets!


Wow, gisteren zijn we op Facebook de 1000 (!) likes gepasseerd. En niet te vergeten: het aantal Google-volgers op de site is ook behoorlijk gegroeid. Speciaal om deze mijlpaal te vieren dansten we gisteren eerst een rondedansje of twee door de kamer, om vervolgens als de wiedeweerga een leuk patroontje voor jullie te gaan maken… Omdat iedereen zo enthousiast reageerde op het kroontje, besloten we nóg iets voor Koning(s)(inne)dag te bedenken. En wel: een heuse gouden gehaakte koets!


Kroontjes gehaakt? Probeer dan eens de bijpassende gouden koets!
Detail van de gouden koets: Willem Alexander en Maxima zijn er klaar voor!

We hebben het patroon helemaal uitgeschreven, dus in principe moet het goed te doen zijn voor iedereen. Zoals je ziet aan de boogjes hebben we ons laten inspireren door het kroontje, en dat patroon kent iedereen inmiddels van buiten!

Oja, en mocht er desalniettemin toch een grote behoefte zijn aan een fotostappenplan, dan horen we het graag. Laat een reactie achter onder dit bericht of ga naar Facebook om het bericht te liken. Bij deze beloven we dat we bij meer dan 100 likes alsnog een tutorial zullen plaatsen met stap-voor-stap-foto's ;-).

PS: Wil je in de toekomst op de hoogte gehouden worden van leuke nieuwe patroontjes en alle Haakbrigade-nieuwtjes, like ons dan op Facebook.
Lees verder voor het patroon of klik door naar de Tutorials en stappenplannen.

Benodigdheden
- goudkleurig garen
- bijpassende haaknaald
- schaar, wolnaald

Gebruikte steken 
- losse
- halve vaste
- vaste
- half stokje
- stokje
- vierdubbel stokje: sla de draad 4 maal om de haaknaald. Steek je haaknaald door de steek, omslaan, trek de draad door de steek. Je hebt nu 6 lussen op de haaknaald. *draad omslaan, trek de draad door twee lussen op de haaknaald*, herhaal van * tot * in totaal 5 keer (zodat je uiteindelijk weer 1 lus op de haaknaald overhoudt). 

Het patroon 
Haak eerst de gouden koets
Begin: maak een opzetlus, haak 2 lossen. Haak in de eerste losse: 6 stokjes.
Toer 1: 3 keerlossen, 1 stokje in eerste steek, daarna in iedere steek: 2 stokjes (in totaal 12 steken)
Toer 2: haak 8 lossen, maak vierdubbel stokje in de steek rechts naast de losse waarin je de 6 stokjes maakte. Daarna 6 lossen en een vierdubbel stokje in de steek links van die losse waarin je de 6 stokjes maakte. Daarna: 8 lossen en een halve vaste in laatste steek van voorgaande toer.
Daarna: 1 keerlosse, haak 8 vasten in het 1e boogje. Maak in het 2e boogje: 1 vaste, 1 half stokje, 1 stokje, 3 lossen, 1 halve vaste in de 1e losse van 3-lossenketting (= picot), 1 stokje, 1 half stokje, 1 vaste. Maak in het 3e boogje 8 vasten. Maak tot slot een halve vaste in de laatste steek van de vorige toer. 
Hecht af.

Maak nu twee losse wielen
Begin: Haak 5 lossen en sluit deze tot een ring met een halve vaste in eerste losse.
Toer 1: 5 beginlossen (telt als 1 dubbelstokje en 2 lossen), *1 dubbelstokje, 2 lossen*, herhaal van * tot * 5 keer. Sluit het wiel met een halve vaste in de 3e losse van de 5-beginlossen. Hecht af met een lange draad en naai de wielen vast aan de onderkant van het koetsje.
Werk alle overgebleven losse draden weg.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk! Gaan we ook proberen! De broches van de sunday market afgelopen zondag zijn een succes! Prettig weekend!
Groeten Anouk

Anoniem zei

Schitterend, ik ga weer tijd te kort komen! Dank je wel voor weer een mooi patroontje. Gr. Machteld.

jacelina zei

ohhhh, wat een cuté...

zonnekindpop zei

1 woord: Superrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
Groetjes ut Ljouwert, Hendrika

Aan de HAAK geslagen.... zei

En weer leuk. Gefeliciteerd met jullie volgers.
Ik ga 'm pinnen...

Grada zei

Ontzettend leuk. We zijn ze in het verzorgingshuis al aan het haken. bedankt voor dit leuke idee
Groeten Grada Uit Kampen {ov}

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...