zaterdag 8 juli 2017

Kadotip voor een (tuin)feestje

Met het heerlijke weer en de vakantie voor de deur verheugen wij ons nu al op heel veel (haak)uurtjes in de tuin. Heerlijk in het zonnetje en de buitenlucht en met kleurrijke bloemen en weelderige planten om ons heen. Maar ook voor gezellig eten en een vrienden ontmoeten leent de tuin zich uitstekend! Zo genoot Oukje gisteravond van tuinfeestje bij vrienden. Gezellig samenzijn, goede gesprekken, lekkere hapjes en drankjes... Wat een fijne start van de zomervakantie!

Naar zo'n fijn, gezellig feestje neem je natuurlijk ook een leuk kadootje mee. Er was een bijdrage gevraagd voor een nieuwe plantenbak in hun tuin. Helemaal leuk, maar het geven van 'een envelopje' vinden wij soms ook wel wat saai. Dus toen Oukje langs de Blokker liep en daar een hele mand schattig gekleurde metalen (mini) gietertjes zag staan, was het idee snel geboren.

Zij haakte drie vrolijke bloemetjes en met wat (zelfverzonnen) groene blaadjes werd alles aan het hengsel bevestigd. De financiële bijdrage ging in het gietertje en met een kaartje eraan was het kadootje helemaal klaar. Leuk om te maken en om te geven!

 

Lijkt het je leuk om ook op een dergelijke manier een geld-kado 'in te pakken'? Loop dan eens langs de Blokker. Voor slechts 2 euro heb je al zo'n schattig, metalen mini gietertje.

De bloemetjes haak je van restjes garen wat je wellicht nog hebt liggen. Oukje haakte een tweetal roosjes en een margriet uit het boekje '100 bloemen om te haken en te breien' (trouwens een echte aanrader!), maar je kunt natuurlijk ook genoeg leuke patroontjes online vinden.


Heel veel succes en plezier! 

Meer leuke patronen/ideëen vind je hier.

Vind je het leuk om ons te volgen? Dat kan via Facebook en/of Pinterest!






Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...