donderdag 3 september 2015

Gehaakte tas van hennep touw en katoen

Even wat anders dan al die gehaakte fietsbellen; wat vinden jullie van onze gehaakte tas? Een project waarvoor je geen steken hoeft te tellen. Geheel volgens ons eigen motto (Samen haken, samen maken) is deze tas een duoproductie geworden. Het maken van de tas is zo simpel dat iedereen het kan. Voor beginners is dit een ideaal project: je hoeft alleen de vaste te kunnen haken.

Voor deze lekkere grote boodschappentas (die ook heel geschikt is voor strandspullen,
lege flessen, oud papier of bibliotheekboeken) heb je geen patroon nodig. 
Het leuke van de tas is - vinden wij tenminste - dat hij heel stevig is en goed blijft staan. Dat komt omdat we hem hebben gehaakt met een dubbele draad van hennep (bind)touw (gekocht bij de Hema) en restjes katoen die we nog hadden liggen. Wel een tip voor wie dit ook gaat proberen: haak niet te strak of neem een lekker grote haaknaald, want het hennep touw is behoorlijk stroef. Let er ook op dat je (restjes) katoen wel allemaal ongeveer de zelfde dikte hebben.

Gehaakte tas van sisal en katoen.
Een handleiding of patroon is er niet; eigenlijk wijst het zich vanzelf. Begin met het haken van een voorpand en achterpand. Haak daarna twee brede stroken voor de zijkanten en een voor de bodem. Maak tot slot twee dunne stroken voor de handvatten. Wij gebruikten die jute Albert Heijn-tas als voorbeeld voor de afmetingen. Zet alle losse panden aan elkaar met een deken- of feston steek.

We hebben de smaak te pakken en zijn wel nieuwsgierig naar andere leuke patronen of idee├źn. Welke tassen hebben jullie gehaakt? Tips en foto's zijn welkom op onze Facebook-pagina!

4 opmerkingen:

Wendy's Mhaaksels zei

Ziet er heel leuk en handig uit. Zo'n tas kan iedereen wel gebruiken ;)
Groetjes, Wendy

E Strea Chikitu zei

en het schuurt de vingers! (dat touw bedoel ik dan)
mooie tas hoor

Unknown zei

Leuk gedaan! Groetjes Marije

Angeline zei

De tas ziet er geweldig leuk uit!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...