dinsdag 27 januari 2015

Gevonden: Anonieme Sjaal

Kijk nou wat dochter Mette en vriendin Michelle afgelopen weekend vonden: een heuse Anonieme Sjaal. Nog nooit van gehoord? Wij ook niet, om eerlijk te zijn. Maar het briefje wat erbij was duidelijk: ‘Nee, ik ben niet verloren. Ik ben speciaal voor jou.’ Er zat een oproep bij aan de eerlijke vinder om die dag iets goeds te doen voor een ander én een link naar een Facebook-pagina genaamd De Anonieme Sjaal.


Dat we nog nooit hadden gehoord van De Anonieme Sjaal is op zich niet heel raar: pas op 19 januari (huh, dat is dus net een week geleden?!) liet Linda Scheijgrond de eerste anonieme sjaal in Nederland achter, in een supermarkt in Renkum. Niet lang daarna maakte Hart van Nederland er een filmpje over, maakte Linda een speciale Facebook-pagina aan en worden er plots door heel Nederland sjaals achtergelaten én gevonden. De Facebook-pagina heeft inmiddels meer dan 5000 (!) leden.

Meer weten over deze actie? Kijk dan het filmpje op Hart van Nederland.

  
Nou, onze meiden zijn in ieder geval erg blij met hun (nu niet meer) anonieme vondst. Onze nieuwsgierigheid is gewekt: wie van jullie heeft al meegedaan aan de actie en al ergens een sjaal gedropt?4 opmerkingen:

Minous Willemsen vertelt zei

IK had er ook nog niet van gehoord. Wel leuk, maar misschien wel een beetje afgekeken van net zoiets met boeken? (ben even de naam kwijt!)

jokiedebeer zei

Oh dus dat is anonnieme sjaal, Ik zag het wel eens voorbij komen maar nog niet verder verdiept wat het nu inhield. Maar wat leuk dat jullie een sjaal hebben gevonden .
groetjes joke

Margaret zei

Wat leuk dat jouw meisjes een anonieme sjaal hebben gevonden. Hij ziet er prachtig uit. Zelf heb ik net als Minous zegt meegedaan met het boekenproject toen ik veel met de trein reisde. Leuk om dit ook met sjaals te doen. Iemand even een fijne dag bezorgen.

Groetjes, Margaret

Angeline zei

Jaaaaah ik zag je dochters al voorbij komen op de anonieme sjaal fb groep!Heb er zelf deze week ook 3 gedropt,helaas nog geen reactie terug kunnen lezen daar,maar goed er zal vast wel iemand blij mee zijn geweest denk ik dan maar!

lieve groetjes
Angeline

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...