vrijdag 5 juli 2013

Gehaakt ijsje: met discodip en stracciatellaHet gratis patroon voor het gehaakte ijsje is goed in de smaak gevallen, leuk! Op Facebook noemden we zelf al een aantal mogelijke toepassingen. Bijvoorbeeld dat je het ijsje het heel goed doet als zomerse applicatie of - als je dan toch aan het haken bent (en het patroon inmiddels helemaal uit je hoofd kent) je er ook in no time een hele leuke slinger van maakt.

Je kunt natuurlijk ook varieren in smaak door steeds andere kleuren te gebruiken: wit (vanille), roze (aardbeien, bloedsinaasappel, frambozen), blauw (smurfen), bruin (chocolade, fudge, brownies, cookies) of groen (pistache). Maar... wat dacht je van de onderstaande smaakjes: stracciatella en discodip!
Zo maak je een stracciatella-ijsje 
Haak het ijsje volgens de beschrijving met een bruine en witte draad (dus twee draden) tegelijk. Let er dan wel op dat je het hoorntje ook met een dubbele bruine draad haakt!

Zo maak je een gehaakt ijsje met discodip 
Haak het ijsje volgens het fotostappenplan. Naai tot slot met de hand en een dunne draad wat kleurige kraaltjes bovenop het bolletje. Mjam!

Laat je ons op Facebook weten welke smaak jij het lekkerste vindt?
Uit alle reakties verloten we een een heerlijke ijsjes-slinger in jouw favoriete smaak!

1 opmerking:

Anna zei

Beautiful idea !
They are so cute !!!!
Anna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...