dinsdag 14 mei 2013

Boekentip: bloemen haken

Is het toevallig, of komt het omdat eindelijk de lente lijkt door te breken? Hoe dan ook, we krijgen ineens opvallend veel vragen over het haken van bloemetjes. Of we nog een goed patroon weten voor een roos, of we een gratis tutorial hebben voor een makkelijk bloemetje dat geschikt is voor kinderen, en ga zo maar door. Bloemen haken is en blijft een enorm populair onderwerp. Geheel logisch, want ook wij worden er ook instant vrolijk van!

Om de lente wat verder op gang te helpen, stellen we voor collectief bloemen te gaan haken. Dit is een van de bloemetjes patronen die we bij de lessen van de Haakbrigade gebruiken - hoewel, we hebben  'onze versie' wel iets vereenvoudigd zodat het beter te haken is voor de kinderen.


Zelf hebben we in de boekenkast het overbekende boek van Lesley Stanfield staan, 100 bloemen om te haken en te breien van uitgeverij Librero. Hier staan heel veel leuke patronen in, variƫrend van doodsimpel tot best wel even opletten-moeilijk.
Wat fijn is van dit boek is dat er naast het geschreven patroon ook een haakdiagram staat, zodat als je niets wijzer wordt van de tekst, je altijd kunt achterhalen hoe het dan wel verder moet. ;-)


Wij kochten ons 100 Bloemetjes-exemplaar destijds in zo'n goedkope witte boekhandel, waar ze overigens tegenwoordig een opvallend goed assortiment haak- en breiboeken hebben (we zagen zelfs goedkope bolletjes katoen, maar daarover meer een andere keer).

Ben je op zoek naar een wat goedkoper, handzamer boekje dat alleen gaat over bloemen haken gaat (dus zonder breien)? Dan is er ook nog het boek van Christel Krukkert, een dame die in het dagelijks leven illustrator is, maar inmiddels ook al heel wat haakboeken op haar naam heeft staan. Dit boekje biedt ook een flink aantal patronen die zeker goed te doen zijn voor de beginnende hakers.
Haak ze!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...