donderdag 22 november 2012

Tutorial: de perfecte slagroom

Essentieel en onmisbaar bij het haken van zoete dingen als cupcakes, tompouces en taartjes is... de slagroom! Met zo'n fijne dot opgeklopte room maak je je gehaakte taartje helemaal echt. 


Heel veel patronen voor slagroom zijn best ingewikkeld met meerderen en minderen, en interessante kabelpatronen. Het kan ook veel makkelijker! Het enige wat je nodig hebt is een bol witte fluffy wol.  En een haaknaald natuurlijk.


Zo maken we slagroom op de HaakBrigade:


Dit heb je nodig
Bol witte wol, lekker fluffy. (Deze komt van de Zeeman, €1,50 per bol. Daar kun je heeeeeeeel veel slagroom mee maken!)
Grote haaknaald, bijvoorbeeld nummer 9, 10, 11 of 12.

Aan de slag! 
Knip 3 gelijke draden, bijvoorbeeld van 30 centimeter lang.
Maak een beginlus en haak een ketting. Ga door tot de draad bijna op is. 
Hecht af.


 Klaar! Nu heb je een dikke sliert slagroom. Mjam!
Rol de sliert op om een toefje te maken. Of gebruik hem recht, bijvoorbeeld bovenop een tompouce.

Tip 1 
Hoe langer je draad, hoe langer de slagroomsliert.

Tip 2
Wij waren lui, en gebruikten het lijmpistool om hem vast te maken. Natuurlijk kun je hem ook heel makkelijk vastnaaien: neem een lange draad van de fluffy wol en je ziet er niets van!

Tip 3
Haak de slagroomsliert eens heel strak. Bijvoorbeeld door de draad goed strak te houden, of een kleinere haaknaald te gebruiken. Hierdoor gaat de sliert draaien, als een wokkel. Voor extra slagroomeffect!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...